Veranderen van gedrag en gewoonten, kan dat wel?

Dat is dus lastig te veranderen: je bent het je niet bewust. Gedrag of gewoonten willen we bewust veranderen. Terwijl gedrag meest onbewust bepaald is. Bewust zegt ja, maar Onbewust zegt Neee! En het woord onbewust zegt het al, we zijn ons niet bewust dus hoe kun je dat dan veranderen? Ik help je dat onbewuste Neee bewust te worden, om het vervolgens te veranderen. Dit doe ik zowel in individuele sessies als in groepen.
Bijvoorbeeld: roken of overmatig gebruik van voedsel of alcohol is vaak onbewust verbonden met afreageren. Of juist genieten van even iets voor jezelf, een moment van rust. Wie weet en voelt wat de kern is van dit gedrag kan een betere manier vinden om wat het oplevert te krijgen. Daardoor wordt het oude gedrag overbodig!

Hoe gaat de therapie in zijn werk?

Tijdens de eerste afspraak hebben we een intakegesprek - zonder hypnose - om een duidelijk beeld van je klacht en alle achtergronden te krijgen. Dit gesprek dient ook om je doelstelling concreet te maken. Met deze gegevens stel ik het behandelplan op. In de sessies die hier op volgen: Hierbij gebruik ik bijvoorbeeld hypnose, regressie of EMDR. Soms werken Voice dialogue of andere manieren van opstellen sneller. Ik overleg altijd hierover. Daarnaast kun je vaak zelf de duur van de behandeling aanzienlijk bekorten door thuis te werken met ZELFHYPNOSE. Als zelfhypnose gewenst is leer ik dat meestal rond de derde sessie.

Hoeveel tijd kost dat allemaal?

Ik luister met open oog en oor, nieuwsgierig naar ongebruikte mogelijkheden en onbewuste obstakels. Vanuit een gevoel van verbondenheid stel ik vragen die helderheid en overzicht creŽren. Daarbij zorg ik voor ruimte en rust in elk proces van veranderen. Niet ik bepaal het tempo, dat doe je zelf, evenals wat je wilt bereiken! In mijn workshops werkt de groep activerend binnen een atmosfeer van vertrouwen.

Mijn visie op hypnose en hypnotherapie

In mijn Columns voor Dokter.nl staan wat van mijn ervaringen en gedachten over hypnotherapie:

Wat beweegt ons,waar doen we het voor?
Vrij of gevangen?
Hocus pocus pas, ik wou dat ...
Elke keer overkomt het me weer, het lukt me nooit