HYPNOSE

Hypnose is een toestand van verhoogde concentratie, een vorm van trance. Wie heeft nooit eens zo'n spontane ervaringen van trance gehad? Verschijnselen zoals ander besef van tijd en omgeving worden trancefenomenen genoemd. Hoe dieper we in hypnose gaan, hoe meer trancefenomenen mogelijk zijn. Lichte trance geeft totale ontspanning en gevoeligheid voor suggesties, in diepe trance komen bijvoorbeeld verloren of verdrongen herinneringen boven.

HYPNOTHERAPIE

De hypnotherapeut brengt de cliŰnt in een hypnose om deze trancefenomenen therapeutisch te gebruiken. Als krachtig instrument om: Hypnotherapie werkt doeltreffend en snel bij emotionele, mentale en fysieke klachten. Zoals het overwinnen gevoelens van onzekerheid, schuld of minderwaardigheid, dus vergroten van zelfvertrouwen. Ook worden goede resultaten bereikt bij verslavingen, stressgerelateerde klachten en een breed scala van lichamelijke klachten met een psychische achtergrond.

REGRESSIE

In hypnose kun je terug gaan naar ervaringen uit het verleden, dat is regressie. Zoals een geur of een geluid je soms spontaan terug brengt naar "vroeger". Dit kan in hypnose zo intens zijn dat we iets opnieuw weer een beetje beleven. Herbeleving van onverwerkte ervaringen die met een probleem van nu verbonden zijn laat dit probleem letterlijk oplossen!

RE¤NCARNATIE

Door "terug te gaan" komen regelmatig ervaringen en gebeurtenissen boven die nooit in dit leven kunnen hebben plaatsgevonden. Re´ncarnatie is hiervoor een elegante verklaring. Hoe je er ook tegen aan kijkt, of je er in gelooft of niet, door verwerking van ervaringen die opkomen wordt het probleem opgelost! En daar gaat het om!


Door Bernard Ligtenberg