Terug naar de basis: druk van de ketel

Zelfhypnose, mindfullness, meditatie: allemaal prachtige manieren om te ontspannen en helemaal tot rust te komen. Alleen...... juist als je extra gespannen bent, drukker dan normaal of behoorlijk ontregeld, dan wordt het lastig.....

De druk van de ketel halen

druk van de ketel Op zo’n moment ben je te druk met andere zaken: tijd vrij maken om tot rust te komen lijkt kansloos. Al weet je hoe belangrijk het hoofd koel houden is: “geen tijd, nu even veel te druk”. Wie het toch probeert lukt het vaak niet, zó lastig is het in die omstandigheden tot rust te komen. En als ontspannen een gevecht wordt is het beter te stoppen..... Dan maar een beetje doordraaien in de hoop dat er later rust komt.

Sun-Tzu - winnen zonder strijd

Wie optimaal wil presteren in stressvolle situaties kan veel leren van topsporters en soldaten, voor hun “levensbelang“. Zij trainen om optimaal te functioneren vanuit een bepaalde rust. Daarom maak ik hier graag gebruik van de inzichten van Sun-Tzu.

Als militair strateeg en filosoof in het oude China werd hij bekend door het boek “De kunst van het oorlog voeren”, ook wel vertaald als “Winnen zonder strijd”. Conflicten loste hij op door strategisch inzicht en discipline te combineren. Gebruik maken van het juiste moment en emoties reguleren leidt tot de meest gunstige afloop van elk conflict.

Uw brein als medicijn

Dr. David Servan-Schreiber beschrijft in zijn boek "Uw brein als medicijn" onze reacties bij oplopende spanning en stress op: Als deze drie in harmonie zijn hebben we onszelf goed in de hand en daarmee het meeste vat op de buitenwereld. Naarmate er meer tegenwerking is raken we de controle kwijt.

Waarom zou je met deze cursus meedoen?

De inzichten van Sun-Tzu en Servan-Schreiber helpen om optimaal functioneren onder druk. Deze cursus is ideaal om dit in korte tijd eigen te maken.

Wat kun je verwachten?

   Korte maar doeltreffende adem oefeningen voor wanneer we verstarren of op tilt raken.
   Uitgebreidere oefeningen voor meer zelfvertrouwen en rust.
   Inzicht en overzicht hoe optimaal te functioneren in beladen situaties.
   Email begeleiding gedurende 4 maanden.
   De resultaten zijn ook goed meetbaar door simpele applicaties voor PC of smartphone.

In de cursus is een opstelling aanwezig om hartslag en hartritme (HRV) te meten, evenals enkele ondersteunende apps voor een Smartphone. Deze zijn ook handig thuis te gebruiken en weinig kostbaar.

WAAR, WANNEER EN KOSTEN

Data  :  Dinsdag 6, 13 en 20 juni 2023 van 19.30 - 21.30 uur.
Locatie  :  Blaricum
Trainer  :  Bernard Ligtenberg
Groep  :  Minimaal 3, maximaal 6 deelnemers
Kosten  :  € 85,- inclusief koffie, thee en reader

Ook individueel en op locatie beschikbaar.

Meedoen of vragen?

Bel, mail of vul het formulier in voor meer informatie. Zie de contact pagina