Onbewuste Verrassingen met Zelfhypnose: de Cursus

Waarom Zelfhypnose?

Door jezelf in hypnose te brengen krijg je meer contact met onbewuste patronen. Word je bewuster wat je onbewust doet! Zelfhypnose werkt krachtig om jezelf te beïnvloeden en doelen sneller te bereiken.

Bijvoorbeeld beter slapen, afvallen, verslavingen aanpakken. Daarnaast is Zelfhypnose goed te gebruiken voor pijnbestrijding.

Zelfhypnose is een snelle methode om meer rust en energie te krijgen. Met elke dag minstens één keer 5 minuten zelfhypnose is dit merkbaar.

Ontspannen met Zelfhypnose, hoe werkt dat

In Zelfhypnose concentreren we op onze eigen beleving, onze binnenwereld. Op een natuurlijke manier komen we volgens een vast recept in een hypnotische trance . Dichter bij onze emoties, lichamelijk- en onbewust ervaren.

Onze verbeelding brengt ons naar een plek voor waar ontspannen vanzelf spreekt. Als vanzelf brengt die plek rust: alle spieren kunnen ontspannen en het hoofd wordt rustig. Dat geeft al na 5 minuten een relaxed gevoel en helderheid.

Door dit dagelijks doen wordt het al snel een gewoonte. Het gaat steeds meer vanzelf en dieper.

Programma van de cursus zelfhypnose

Introductieavond: kennismaking met Zelfhypnose, wat het is en hoe werkt het. Ik laat zien hoe ik mezelf snel en eenvoudig in hypnose breng, en dat gaan we daarna oefenen. Je kunt dan thuis geheel veilig en zelfstandig met Zelfhypnose aan de slag.

Toepassingsavonden: de volgende avonden leer je steeds meer hoe Zelfhypnose kan worden gebruikt. Verdiepende oefeningen, ervaringen en vragen verhelderen hoe onbewuste processen werken. Door met het geleerde jouw Zelfhypnose programma krachtiger te maken ben je steeds beter in staat je eigen (onbewuste) mogelijkheden te benutten.

Een hand-out met alle benodigde informatie wordt verstrekt, inclusief een werkblad waarmee je een Zelfhypnose programma kunt opzetten. Voor jouw eigen specifieke toepassing!

Wat kun je er mee?

Na afloop van deze cursus:
    weet je hoe hypnotische trance werkt en wat dat met jou doet,
    kun je jezelf in hypnose brengen door middel van 2 methoden,
    leer je de taal van het onbewuste beter begrijpen en daardoor . . .
    kun je zelfhypnose praktisch en gericht in het leven van alledag toepassen.

Toepassingen van Zelfhypnose

Beter slapen, afvallen, minder drinken of roken,
    Minder stress en meer rust, energie, balans en zelfvertrouwen,
    Lichamelijke klachten zoals pijn, astma en allergie verlichten,
    Emotionele klachten aanpakken,
    Ook zonder klachten geeft het vaak nieuwe inzichten!

Wanneer en waar wordt de cursus Zelfhypnose gehouden?

Zelfhypnose in Blaricum

De cursus Zelfhypnose wordt in Blaricum gegeven op de donderdagavonden 16,23 en 30 maart en 6 april 2023 van 19.30 - 22.00 uur. De kosten van de cursus bedragen € 90 inclusief koffie, thee en werkboekje.

Voor nadere bijzonderheden kunt u mij bellen op 035 - 5316849, opgave - ook voor de wachtlijst - kan ook via mail. De aanmelding wordt definitief door overmaken van de kosten van € 90 . Zie de contactpagina voor nadere bijzonderheden.

Cursus Zelfhypnose op uw locatie?

Voor groepen vanaf 4 personen organiseer ik daarnaast graag een cursus op locatie. Dat kan de standaard cursus zijn maar desgewenst voor een specifieke groep en/of toepassing. De duur van de cursus is dan in overleg.
Voor alle nadere bijzonderheden en opgave kunt u mij bellen op 035 - 5316849, of via het contactformulier.

Individuele Cursus Zelfhypnose

Een individuele cursus Zelfhypnose op maat is beschikbaar op vrijwel elke gewenste termijn. Deze cursus bestaat uit: De kosten voor dit pakket bedragen € 230 bij vooruitbetaling. De cursus wordt gegeven in de praktijk. Ik geef de cursus desgewenst bij u thuis, ik breng dan ook reisuren in rekening.

Meer over Zelfhypnose

Mijn laatste artikel over zelfhypnose

Interview met mij over de cursus Zelfhypnose 6FM Actueel - Cursus ZelfhypnoseFatima Bajja interviewt in het programma Gooi en Eemland Actueel op Radio6fm Bernard Ligtenberg over zelfhypnose op 29 mei 2010. En op 11 januari 2010 sprak Floris Hulleman via deze zender met hem over de nieuwe cursus zelfhypnose.

Zelfhypnose bij operatie YouTube: Hypnotised for surgery .

Archief: Jan Provoost en Hylke Steggerda in gesprek met Bernard Ligtenberg, een interview over zelfhypnose op 26 januari 2008 bij Radio6fm


Google