Ik ben Bernard Ligtenberg, Hypnose- en Regressietherapeut.

Vroeger
al waren nieuwsgierigheid en magie sleutelwoorden voor mij. Stemmen en muziek oppikken uit de ether: de wonderbaarlijke kristalontvanger leidde mij uiteindelijk naar de TU-Delft. Daar studeerde ik transmissie van informatie en leerde de wereld van de Telecom kennen. Als "uitvinder" bij een startup, trainer en adviseur, kortom van transmissie naar communicatie.

Ondertussen
boeiden mij ook andere werelden: (para)psychologie, yoga, emotioneel lichaamswerk, hypnose en re´ncarnatie. Nieuwsgierig naar mijn vorige levens bezocht ik een hypnotherapeut. Om te ervaren hoe krachtig hypnose en met name regressie helpt. Om oud zeer te transformeren, zodat de energie weer vrij kan stromen en de horizon verandert.
Een collectief ontslag gaf me het laatste zetje om van hypnose mijn vak te maken. Ik begon de opleiding Hypnose- en regressietherapie bij TranceArt. Na het behalen van mijn diploma was ik 4 jaar als assistent en docent aan deze opleiding verbonden.

Nu
heb ik een zelfstandige praktijk voor Hypnose- en Regressietherapie, en ben bestuurslid van de NBVH. Ik geef regelmatig op meerdere locaties cursussen en lezingen. Gebruik en toepassingen van zelfhypnose is mijn favoriete onderwerp.
Na afronding in 2008 van de jaartraining Voice Dialogue faciliteer ik ook opstellingen. Een prachtige manier om onze eigen verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten te leren kennen. Recent volgde ik een aantal modules systemisch werken (familieopstellingen).
Wat mij fascineert is hoe ik elke dag weer bezig ben met..... transmissie van informatie!

Bernard in de NRC